Nieuwsbrief 1 Jaargang 6

Nieuwe jaar 2022

Het is voor het tweede opeenvolgende jaar dat HBV-Zayaz geen nieuwjaarsreceptie houdt. De afgelopen weken stonden weer erg in het teken van de coronapandemie en waren we in een lockdown. Vrijwel alle sociaal-maatschappelijke activiteiten stonden op een laag pitje. Op dit moment gaat het land stukje bij beetje weer open. De horeca, musea, bioscopen en theaters als laatste. Los van de zaken die te maken hebben met de volksgezondheid is het natuurlijk buitengewoon triest voor iedereen die in al deze sektoren werkt die zo te lijden hebben gehad en nog lijden onder de lockdowns. Jeugd, studenten, sporters, bijna alle ondernemers, medewerkers in de cultuur en ga zo maar door. De schrijver van dit stuk prijst zich gelukkig dat hij al jaren met pensioen is en dus relatief gezien weinig last heeft van al die maatregelen. Ze zijn op zich lastig, maar voor actieve ouderen nog wel mee om te gaan. Zorgen over het inkomen zijn er natuurlijk wel maar deze zorgen zijn meer gerelateerd aan inflatie en het kabinetsbeleid en niet corona gerelateerd. Onze ouderen in verpleegtehuizen hebben het dan alweer een stuk moeilijker. Laten we hopen dat de nieuwe variant omikron inderdaad zorgt voor milde verschijnselen en dat de Belgische viroloog Marc van Ranst gelijk krijgt in zijn hoop dat deze variant uitdooft als een griepje. Omdat we elkaar dus fysiek niet kunnen gelukwensen met het nieuwe jaar, maakt het bestuur van HBV-Zayaz van deze gelegenheid gebruik jullie een goed, gezond en gelukkig 2022 te wensen.Laten we hopen elkaar spoedig weer te kunnen zien in goede omstandigheden.

Jaarverslag 2021

Het bestuur van HBV-Zayaz heeft op dinsdag 25 januari het jaarverslag 2021 vastgesteld. Zeer binnenkort zal dit verslag digitaal aan jullie worden toegezonden. Het is een verslag op hoofdlijnen met een overzicht van de belangrijkste onderwerpen. Er waren nog vele, minder belangrijke, onderwerpen te vermelden maar het bestuur vond dat het stuk vooral leesbaar moest blijven. Niemand zit te wachten op tien of meer pagina’s tekst. Op de komende ALV op 13 april 2022, die hopelijk weer fysiek kan, staat het jaarverslag natuurlijk op de agenda en kunnen jullie om een toelichting vragen of vragen stellen. Binnenkort wordt het jaarverslag op onze website geplaatst en is dus ook daar voor iedereen te lezen.

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Privacyverklaring